Diverse

Avantajele spumei poliuretanice față de alte materiale

Avantajele Spumei Poliuretanice Față De Alte Materiale

Avantajele spumei poliuretanice față de alte materiale

Există diferite tipuri de materiale pentru izolații care pot fi folosite. Izolația cu spumă oferă multe avantaje față de alte materiale de izolare datorită capacității sale de umplere chiar și a celor mai mici găuri și fisuri. Oferă o etanșare extrem de puternica care împiedică aerul exterior să pătrundă.

Izolația cu spumă poliuretanică poate fi aplicată clădirilor noi aflate în faza de construcție dar și structurilor existente.

Spuma Poliuretanică mult mai buna decât celelalte materiale de izolare

Să ne uităm la câteva dintre numeroasele avantaje ale aplicării izolației cu spumă poliuretanică.

 1. Avantajele Spumei Poliuretanice Față De Alte MaterialeEconomii de energie – Aplicarea izolației cu spumă poliuretanică vă poate economisi de la 50% din facturile de încălzire și răcire, comparativ cu lipsa izolației. Sunt economii semnificative! Și oferă cu 30% mai multe economii față de alte materiale de izolare.
 2. Etanșare perfectă – Pe piață nu există momentan alt material de izolare care poate închide golurile așa cum o face spuma poliuretanică. Când este aplicată, se extinde rapid pentru a umple toate cavitățile. Rezistă la penetrarea termică mai bine decât alte materiale, păstrând interiorul clădirii dumneavoastră etanșat de aerul exterior.
 3. Rezistent la umiditate – Spuma poliuretanică cu celulă închisă nu numai că împiedică aerul exterior să pătrundă în interior, ci și umiditatea. Etanșarea sa nu va lăsa să intre apa și umezeala. Nici nu va absorbi apa, prevenind mucegaiul și deteriorarea structurii.
  Există două tipuri de izolație cu spumă:

Spumă poliuretanică cu celulă închisă și cu celulă deschisă. Celula închisă este o barieră mai densă a aerului și vaporilor de apă. Spuma cu celule deschise nu se închide complet, având o înfățișare asemănătoare buretelui.

 1. Ușoară – Spuma pulverizată cântărește mult mai puțin decât alte materiale de izolare (8kg/m3 – 50kg/m3)
 2. Raportul ridicat rezistență-greutate îl face o opțiune excelentă pentru poduri și acoperișuri.
 3. Rezistă mucegaiului – Umiditatea nesupravegheată sau scurgerile de apă pot duce la apariția mucegaiului , care poate cauza probleme structurale și de sănătate. Chiar dacă materialul de izolare se udă, bacteriile care provoacă mucegai nu pot crește pe el. Spuma poliuretanică cu celule închise, datorită calităților sale chimice și de etanșare cu aer, previne condensul care duce la apariția mucegaiului.
 4. Durată lungă de viață – Izolația cu spumă poliuretanică durează mult mai mult decât alte materiale de izolare. Dacă este instalată corect, poate rezista zeci de ani. De obicei, nu este nevoie să reizolați din nou.
 5. Ecologic – Dacă ești îngrijorat de amprenta de carbon asupra mediului global, izolația cu spumă poliuretanică ar trebui să fie alegerea perfectă pentru tine. Astfel pentru realizarea izolației sunt folosite mai puține materiale, reduce consumul de energie, previne deteriorarea umidității și dăunătorilor și, datorită longevității sale, nu trebuie reaplicat.
 6. Întărește structura – Spuma poliuretanică adaugă un strat suplimentar de protecție pentru acoperișul și pereții clădirii dvs. Densitatea sa și bariera fermă, vor face structura rezistentă mai solidă la furtuni și condiții meteorologice extreme.
 7. Bariera fonică – Spuma poliuretanică reduce substanțial poluarea fonică.
 8. Ignifug – Izolația cu spumă pulverizată are proprietatea de a se stinge în momentul îndepărtării flăcării directe de pe ea. Este un material al carei euro-clasa de foc este E sau F
 9. Valoare R mai mare – Valoarea R a unei izolații măsoară cât de bine pot rezista anumite materiale de izolație a clădirii la căldură. Cu cât valoarea R este mai mare, cu atât performanța de izolare este mai mare. Izolația cu spumă poliuretanică este superioară tehnologiilor de izolare concurente.
 10. Previne contaminările- Datorită barierei aproape impenetrabile, nicio substanță chimică exterioară și mirosuri nocive nu pot pătrunde în interiorul clădirii izolate cu spumă poliuretanică.
 11. Crește valoarea casei – Izolația cu spumă poliuretanică este o caracteristică excelentă de vânzare dacă intenționați să vă vindeți casa pe viitor. Ce cumpărător nu ar aprecia beneficiile unei case bine izolate față de una care nu este?
 12. Grad de aderență foarte ridicat – Eficacitatea spumei poliuretanice rezultă și din faptul că o puteți folosi pentru a izola practic orice suprafață. Beton, lemn, metal, tablă, polistiren – spuma poliuretanică se lipește perfect de fiecare dintre aceste materiale.
 13. Viteza de aplicare – Alegerea unui sistem poliuretan în locul materialelor tradiționale de izolație economisește și mult timp. De exemplu, o echipă calificată de muncitori este capabilă să izoleze un acoperiș de 1000 m 2/zi

Tabel Comparativ materiale de izolare

Denumire material izolareconductibilitate/ λ (lambda)DensitateaPermeabilitatea la vapori
W / m * Kkg / m3
Spuma poliuretanica celula Inchisa0,02635-60Nu
Spuma poliuretanica celula deschisa0,0368-14Da
Celuloză0,038 – 0,04027-65Da
Paie0,08 (pentru construcție portantă)110 – 130Da
Vată minerală0.032–0.044100 – 1000Da
Polistiren Extrudat0.033–0.035170Da
Polistiren expandat0.034–0.04315 – 30Da
Vata de sticla0.03520Da
Fibră de lemn rigida (placi)0.38160Da
Lâna0.03823Da
Fibră de lemn flexibilă0.03850Da
Cânepa0.03925 – 38Da
Hempcrete ( Beton de cânepă )0.06275Da

Izolarea casei este o necesitate pentru creșterea eficienței și confortului casei. Izolația cu spumă poliuretanica este cea mai buna solutie de pe piață pentru a maximiza eficacitatea și a minimiza costurile pe termen lung. Întrucât există atât de multe beneficii pentru acest tip de izolație, echipa Green Insulațion vă oferă consultanță gratuită dacă aveți întrebări.

Contactează-ne astăzi pentru a afla mai multe motive pentru care ar trebui să folosești izolație cu spumă poliuretanica în casa ta!

Avantajele Spumei Poliuretanice Față De Alte Materiale

author-avatar

About Green Insulation

Green Insulation este o companie ce ofera clientilor sai o metoda de izolatie eficienta si de durata. pentru izolatii utilizam spuma poliuretanica si poliuree de cea mai buna calitate, produsa de cei mai mari producatori la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.