Descriere
Izolatie cu spuma poliuretanica cu celula deschisa
Izolatie cu spuma poliuretanica cu celula deschisa – Este o spumă cu densitate scăzută, în general de 8 kg/m3, cu o performanță termică asemănătoare cu cea a materialelor clasice, având un coeficient de conductivitate λ~0.036 – 0.039 W/(m.K). Fiind o spumă moale, spuma cu celulă deschisă mai este denumită și spumă flexibilă.
Această izolatie cu spuma poliuretanica celula deschisa este potrivită în special la poduri, pentru umplerea pereților, a tavanului și a planșeului, această spumă permite pătrunderea aerului și dacă nu este aplicată corect, implicit a umezelii.
Izolatie de spuma cu celula deschisa cu grosimea de aplicare de 10, 12, sau 15 Cm.
Denumirea de celulă închisă sau celulă deschisă vine de la structura celulelor care formează spuma poliuretanică.
Spuma poliuretanica cu celulă deschisă conține celule care nu sunt complet încapsulate. Cu alte cuvinte celulele sunt lăsate deschise. Acest lucru îi conferă spumei aspectul moale și flexibil.
Datorita celulelor deschise, aerul poate trece cu ușurință prin spumă, așa cum ar trece și prin vata bazaltică, de exemplu. Aceasta izolatie cu spuma poliuretanica, cu celula deschisă asigură astfel un bun flux de aer, astfel este asigurata aerisirea spatiului izolat.
Dacă încăperea în care s-a aplicat spuma poliuretanica cu celula deschisa este însă încălzită, exista riscul de apariție a condensului pe timp de iarnă, deoarece aerul cald va trece de spuma și va ajunge în contact cu un mediu rece, cum ar fi astereala sau învelișul acoperișului.
Aplicare Izolatie cu spuma poliuretanica celula deschisa
Aplicarea izolatiei cu spuma poliuretanica cu celulă deschisă se face într-o singura trecere prin mișcări stânga-dreapta. Reacția spumei este una foarte foarte rapida, aceasta expandându-se chiar și cu 25cm intr-o singură trecere.
Datorită expandării foarte rapide, este foarte greu sa controlezi expandarea stratului de izolatie a spumei, de cele mai multe ori aceasta ieșind din perimetrul căpriorilor în cazul izolării acoperișurilor. Aspectul său este tot din acest motiv unul neuniform.
Ca mod de finisarea spuma se poate împinge la loc între căpriori, fie se poate tăia cu un fierăstrău special.
Grosimea minimă de aplicare la acest tip de spumă este de 10 Cm., iar grosimea recomandată este de 12-25cm.
Avantaje ulilizare izolație cu spuma poliuretanica celulă deschisă
- Etanșare Perfectă
- Fiind pulverizată la temperaturi înalte, spuma poliuretanica aderă perfect și formează corp comun cu suprafața izolată ceea ce nu există la nicio altă izolatie existenta la acest moment pe piață.
- Izolație termică rapidă
- Timp de realizare foarte rapid aprox. 1-2 zile
- Eficientă ridicata pe timpul ierni și al verii. Prin reducerea schimbului termic cu exteriorul, căldura de afară nu pătrunde în interior iar o casă neizolată se transformă prin izolarea cu spumă poliuretanică într-un spațiu izolat termic si confortabil.
- Protecție împotriva rozătoarelor. Componenta chimică a spumei este percepută ca respingătoare pentru animalele rozătoare. Astfel este asigurată atât o protecție casei cat si a biroului izolat cu spumă poliuretanică.
- Ușoară și foarte rezistentă. Rezistența mare în timp, în medie estimată la aprox. 50 ani. Spre deosebire de vata bazaltică sau celuloză, spumă poliuretanică nu se degradează în timp, fiind un material foarte rezistent în timp.
- Protejează împotriva umezelii. Izolația cu spumă poliuretanică este perfectă. Spuma poliuretanică fiind singurul material izolator din lume care protejează 100% de condens si mucegai, chiar si fără folie anti-condens.
Antentie! pretul este pentru 1 m². Pentru un calcul corect nu uita sa introduci suprafata necesara spre a fi izolata.
Verified review - view original
Super multumit, recomand din toată inima