TermoIzolatii

Spuma poliuretanica cu celula deschisa

Spumă Poliuretanică Cu Celula Deschisă

Spuma poliuretanica cu celula deschisa

Spuma poliuretanică cu celula deschisă este o spumă moale și flexibilă. Denumirea de celulă închisă sau celulă deschisă vine de la structura celulelor care formează spuma poliuretanică. Este concepută pentru izolarea termică dar și fonică, aderă la toate tipurile de substraturi: beton, scânduri, căpriori, membrane etc.

Ce înseamnă celulă deschisă?

Denumirea de celulă închisă sau celulă deschisă vine de la structura celulelor care formează spuma poliuretanică.

Spuma cu celulă deschisă conține celule care nu sunt complet încapsulate. Cu alte cuvinte, celulele sunt lăsate deschise, iar acest lucru îi conferă spumei aspectul moale și flexibil.

Datorită celulelor deschise, aerul poate trece cu ușurință prin spumă, așa cum ar trece și prin vata bazaltică, astfel celula deschisă asigură astfel un bun flux de aer.

Celulă inchisă vs celulă deschisă

O izolație termică cu spumă poliuretanică se referă la spuma poliuretanică cu celule deschise sau spuma poliuretanică cu celule închise și diferența dintre acestea constă în structura acestora, respective în bulele mici (celule) care alcătuiesc spuma.

  • Celulele deschise nu sunt complet încapsulate. Cu alte cuvinte, sunt lăsate deliberat deschise. Acest lucru face ca spuma să fie un material mai moale și mai flexibil, fiind de asemenea și expandabilă.
  • Celulele închise sunt presate împreună, astfel încât aerul și apa nu pot pătrunde în spumă. Datorită acestui fapt, spuma cu celulă închisă este mult mai rigidă și mai stabilă decât cea cu celulă deschisă.

Valoarea R

Valoarea R este o măsură utilizată în industria construcțiilor pentru rezistența termică pe zonă definită. Cu cât valoarea R este mai mare, cu atât izolația este mai bună. Spuma cu celulă deschisă are o valoare R de aproximativ 0.27 m2K/W la o grosime de 1cm.

Este o spumă cu densitate scăzută, în general de 8 kg/m3, cu o performanță termică asemănătoare cu cea a materialelor clasice, având un coeficient de conductivitate λ~0.036 – 0.039 W/(m.K). Fiind o spumă moale, spuma cu celulă deschisă mai este denumită și spumă flexibilă.

Beneficiile spumei cu celulă deschisă

Unul dintre cele mai mari beneficii ale spumei cu celule deschise este că se extinde atât de mult după ce a fost aplicată, ceea ce înseamnă că poate izola termic chiar și colțurile greu accesibile. Aceste tipuri de zone pot fi foarte greu de izolat cu alte materiale de izolare termică. Spuma cu celule deschisă este excelentă pentru izolare fonică, unde o singură aplicare poate umple complet zona.

  • Este, de asemenea, mult mai accesibilă decât spuma cu celulă închisă
  • Poate fi instalat la un cost semnificativ mai mic și timp scurt
  • Reducerea consumului de materii prime / resurse
  • Permite uscarea bidirecțională
  • Material hidrofob
  • Barieră aer și material izolant
  • Randament economic mai mare
  • Permite transferul de vapori.

Folosirea spumei poliuretanice celulă deschisă

Spuma poliuretanică cu celulă deschisă este folosită cu preponderență la poduri, mansarde și hale, datorită excelentelor proprietăți de termoizolare.

Avantajele suplimentare detaliate mai sus o fac alegerea ideală pentru lucrări rezidențiale și comerciale de înaltă calitate.

  • Pentru Izolare termică foarte bună
    • Izolație termică pentru poduri
    • Izolație termică a pereților
    • Izolația termică a tavanului
    • Izolație termică a planșeelor
    • Izolație termică a spațiilor frigorifice
    • Izolație termică pentru pardoseli
  • Pentru antifonare

Izolarea caselor cu spumă poliuretanică se face cel mai des pentru performanța termică excelentă. Practic, în urma unui audit energetic, casa este încadrată într-o anumită clasă de eficiență energetică, iar în funcție de rezultat, este propusă și soluția de izolare.

Izolarea fonică nu are de-a face cu acest aspect, însă este un bonus pe care îl oferă materialul izolant, în cazul nostru spuma poliuretanică cu celulă deschisă. Ea are proprietatea de a reduce nivelul de zgomot, însă face acest lucru la nivel acustic. Pentru a constitui cu adevărat o izolație fonică, este nevoie ca spuma poliuretanică să fie folosită împreună cu alte materiale izolante, cum ar fi panourile fonoabsorbante.

În funcție de unde se aplică spuma poliuretanică cu celule deschise, mai jos vei găsi un calculator de preț, pentru a vă calcula prețul de aplicare și materialele necesare izolației dvs. .

Aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a decide între spuma poliuretanică cu celulă deschisă și spuma poliuretanică cu celulă închisă? Spune-ne ce vrei sa izolezi, care sunt obiectivele tale si specialiștii Green Insulation iți vor oferi cea mai bună soluție de izolare termică a casei tale, de asemenea vă stăm la dispoziție pentru orice tip de informații referitoare la izolații termice.

author-avatar

About Green Insulation

Green Insulation este o companie ce ofera clientilor sai o metoda de izolatie eficienta si de durata. pentru izolatii utilizam spuma poliuretanica si poliuree de cea mai buna calitate, produsa de cei mai mari producatori la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.