Izolatii exterioare cu spuma, Izolatii interioare cu spuma, TermoIzolatii

Tipuri de izolație termică

Tipuri De Izolație Termică

Tipuri de izolație termică

Când alegeți ce tip de izolație să utilizați pentru casa dvs., va trebui să luați în considerare mai mulți factori. Fiecare casă este diferită, ceea ce înseamnă că fiecare casă are nevoie de o soluție de izolare ușor diferită.

Unde instalați izolația, cât de mult trebuie să izolați și alți factori depind de climatul în care locuiți și de tipul de casă pe care îl aveți. Atunci când aveți în vedere soluția de izolare termica a casei dvs., unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este tipul de izolație termică pe care o utilizați. In articolul ce urmează găsiți un scurt ghid privind materiale pentru izolație pentru tipurile obișnuite de izolație și unde să le utilizați.

Izolație termică cu fibra de sticla

Acest material izolator incredibil de comun vine sub mai multe forme. Puteți instala fibră de sticlă sub formă de rulouri sau umplutură liberă. Rulourile sunt foi pretăiate, în timp ce umplerea în vrac necesită ca instalatorul să sufle izolația în spațiu. Cu cât fibra de sticlă este mai groasă, cu atât mai multă valoare R oferă. Profesioniștii pot tăia rulourile în orice dimensiune sau formă de care au nevoie, făcând aceasta o soluție eficientă atunci când izolați între grinzi sau grinzi. Pe de altă parte, umplutura liberă cade în golurile și fisurile unui spațiu, făcându-l ideal pentru zone cu forme neregulate.

Izolație termică cu vata minerală

Vata minerală este formată din rocă topită, sticlă sau zgură. La fel ca fibra de sticlă, izolația din vată minerală poate fi sub formă de plăci, rulouri sau izolație cu umplutură liberă. Vata minerala este prietenoasa cu mediul si rezistenta in mod natural la mucegai si dăunători. De asemenea, este rezistent la flacără, ceea ce îl face alegerea ideală pentru încăperi și clădiri expuse la căldură extremă. Vata minerală este obișnuită atunci când se izolează în jurul cuptoarelor mari și al mașinilor similare.

Izolație termică cu denim sau fire de bumbac natural

Cunoscută și sub numele de izolație din bumbac, izolația din denim este o formă populară de izolație compactă. Majoritatea izolației din denim este compusă din resturi reciclate de denim rămase din procesul de fabricație a îmbrăcămintei. Cealaltă parte a izolației din denim este din plastic care a fost tratat cu acid boric, ceea ce face ca izolația să fie ignifugă. Pe lângă faptul că este ecologic, acest tratament face ca izolația din denim să fie rezistentă la dăunători, insecte și mucegai.

Izolația termică cu Celuloză

Izolația din celuloză este o formă de izolație cu umplutură liberă, compusă în mare parte din fibre vegetale și materiale reciclate. Izolația din celuloză este compusă în proporție de 70% din ziare reciclate, ceea ce o face o formă de izolație extrem de ecologică. La fel ca izolația din denim, un procent din izolația din celuloză este compusă din acid boric. Izolarea cu celuloză ajută, de asemenea, la îmbunătățirea barierei fonice a zonelor izolate.

Izolație termică cu spumă poliuretanică

Izolația cu spumă prin pulverizare este cel mai eficient tip de izolație disponibil în prezent. Este creat prin combinația de rășină poliolică și o formă de izocianat. Odată combinate, aceste substanțe chimice se extind pentru a se potrivi formei zonei în care sunt aplicate, creând o etanșare chiar și în zonele cele mai mici și mai greu accesibile, inclusiv prizele electrice și țevile sanitare. Datorită acestei etanșări, izolația cu spumă prin pulverizare este incredibil de eficientă și vă poate reduce foarte mult factura de energie, precum și amprenta de carbon. Ca bonus, poate ajuta și la prevenirea creșterii mucegaiului și a mucegaiului în casa ta. Astfel izolatia termica a casei tale cu spumă poliuretanică este cea mai bună alegere

Tabel Comparativ materiale de izolare

Denumire material izolareconductbilitate/ λ (lambda)DensitateaPermeabilitatea la vapori
W / m * Kkg / m3
Spuma poliuretanica celula Inchisa0,02635-60Nu
Spuma poliuretanica celula deschisa0,0368-14Da
Celuloză0,038 – 0,04027-65Da
Paie0,08 (pentru construcție portantă)110 – 130Da
Vată minerală0.032–0.044100 – 1000Da
Polistiren Extrudat0.033–0.035170Da
Polistiren0.034–0.03815 – 30Nu
Vata de sticla0.03520Da
Fibră de lemn +A3:D11rigida0.038160Da
Lâna0.03823Da
Fibră de lemn flexibilă0.03850Da
Cânepa0.03925 – 38Da
Hempcrete ( Beton de cânepă )0.06275Da

Aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a decide între spuma poliuretanică cu celulă deschisă și spuma poliuretanică cu celulă închisă? Spune-ne ce vrei sa izolezi, care sunt obiectivele tale si specialiștii Green Insulation iți vor oferi cea mai bună

author-avatar

About Green Insulation

Green Insulation este o companie ce ofera clientilor sai o metoda de izolatie eficienta si de durata. pentru izolatii utilizam spuma poliuretanica si poliuree de cea mai buna calitate, produsa de cei mai mari producatori la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.